Den nasjonale e-infrastrukturen for forskning og utdanning omfatter utstyr, drift og relaterte tjenester for HPC/tungregning, datalagring, programvaresystemer og høykapasitetsnettverk. Den omfatter også verktøy for effektive arbeidsflyter og programvare for simuleringer og dataanalyse.
Kostnaden for å benytte tjenestene avhenger av finansieringen som støtter forskningsprosjektet ditt. Du finner informasjon om priser i bidragsmodellen vår.
Enkel tilgang til avanserte tjenester
HPC-tjenesten (tungregning) gir deg tilgang til de nasjonale superdatamaskinene og norges del av den europeiske superdatamaskinen LUMI.
Med SSEW får du tilgang til en begrenset mengde beregningstid eller lagringsressurser. Tjenesten er gratis for små prosjekter.
Gjennom CRaaS får du enkelt tilgan til tungregningsressursene du behøver for å gjennomføre kurs og workshops.
Gjennom AUS-tjenesten kan forskningsgrupper og fagmiljøer få veiledning og støtte fra våre høyt kompetente eksperter.
Avansert datalagring og sky-løsninger
NIRD Data Peak er en høytytende lagringstjeneste skreddersydd for dataintensive arbeidsmengder og vitenskapelige undersøkelser.
NIRD Data Lake er en sky-kompatibel lagringstjeneste designet for deling og lagring av data under og etter et prosjekts levetid.
NIRD Service Platform gir fordelen av sky databehandlingstjenester, men kjører på samme infrastruktur som dataene dine er lagret på.
Sensitive Data Services (TSD) er en spesialisert plattform designet for å lagre, behandle og analysere sensitive data på en sikker måte mens den overholder strenge personvernreguleringer.
Før du starter og etter at du er ferdig: Omfattende løsninger for datahåndtering og arkivering
Brukere utenfor akademia
EasyDMP er en brukervennlig tjeneste som forenkler prosessen når du lager datahåndteringsplanen til prosjektet ditt.
Forskningsdataarkivet er en langtidslagringstjeneste designet for å støtte alle typer datasett, uavhengig av størrelse eller vitenskapelig domene.
Industrielle brukere, små og mellomstore bedrifter, eller offentlig administrasjon oppfordres til å kontakte det nasjonale kompetansesenteret for HPC for enkel oppstart.
Read more
Alle våre tjenester er tilgjengelige for brukere utenfor akademia. Ta kontakt via kompetansenseteret vårt!
Norwegian research infrastructure services
Sigma2 samarbeider tett med universitetene i Bergen, Oslo, Tromsø og NTNU for å drive de nasjonale e-infrastruktur tjenestene. Dette samarbeidet kalles NRIS (Norwegian research infrastructure services). Det er NRIS personalet som sørger for at alle forskere som bruker de nasjonale e-infrastruktur tjenestene får rask og enkel tilgang til domenespesifikk støtte og relaterte aktiviteter.
Datapolicy
Klikk nedenfor for å finne informasjon om datakategoriseringer som vil hjelpe deg med å velge de mest passende Sigma2-tjenestene for datasettet ditt.